Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

7 τρόποι για να μειώσεις το αλάτι!

Μπορεί να κάνει τα φαγητά σου πιο νόστιμα, αλλά ταυτόχρονα ευθύνεται (όταν δεν λαμβάνεται με μέτρο) για την κατακράτηση υγρών και την υψηλή αρτηριακή πίεση, ενώ κάνει κακό στα νεφρά και το στομάχι. Έχεις διαβάσει πολλές φορές ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν θέλεις να ξεφουσκώσει η κοιλίτσα είναι να μειώσεις την πρόσληψη του αλατιού. Σου δίνουμε λοιπόν 7 τρόπους για να το κάνεις εύκολα, χωρίς να χαθεί η νοστιμιά από τα φαγητά σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξεις τις καθημερινές σου συνήθειες!

7 τρόποι για να μειώσεις το αλάτι

1. Όταν μαγειρεύεις, χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν περισσότερα σπιτικά υλικά. Οι τροφές που είναι σε κονσέρβα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νάτριο. Αν για παράδειγμα, τρως φασόλια από κονσέρβα, φρόντισε να τα ξεπλύνεις πολύ καλά πριν τα καταναλώσεις.

2. Πρόσθεσε μπαχαρικά, βότανα και φρέσκο χυμό λεμονιού προκειμένου να αντικαταστήσεις το αλάτι και να δώσεις γεύση στο φαγητό.

3. Αγόραζε συσκευασμένες τροφές στις οποίες αναγράφεται «χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο» (low sodium).

4. Μαγείρευε σπίτι ώστε να ελέγχεις την ποσότητα αλατιού που χρησιμοποιείς.

5. Ρίξε το αλάτι στη χούφτα σου πριν το προσθέσεις στο φαγητό, ώστε να ξέρεις ακριβώς πόσο έπεσε.

6. Αντί να χρησιμοποιείς έτοιμο ζωμό κοτόπουλου, ρίξε λίγο κόκκινο κρασί στην κατσαρόλα. Θα δώσει νοστιμιά στις σάλτσες σου.

7. Απομάκρυνε την αλατιέρα από το τραπέζι. Όταν δεν την έχεις μπροστά σου, το πιθανότερο είναι να μην την αναζητήσεις.
source: joytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου