Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αποτοξινώστε φυσικά το σώμα σας!!

Η τοξικότητα τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ισχυρές χημικές ουσίες βρίσκονται στον αέρα, στο νερό, στα φάρμακα, καθώς και στα τρόφιμα και η έκθεση σ’ αυτές είναι πολύ υψηλότερη απ’ ότι ήταν πριν.

beu-detox-body13

Παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, μπορεί επίσης, να επιφέρει τον κίνδυνο της τοξικότητας. Όμως μην απογοητεύεστε υπάρχουν τρόφιμα που έχουν την ικανότητα να εξαλείψουν τις τοξίνες και τις χημικές ουσίες από το σώμα σας.

Αποτοξινώστε φυσικά και υγιεινά το σώμα σας…

Αποτοξινώστε υγιεινά το σώμα σας. Ωστόσο, αν κάνετε μια ανεπαρκή διατροφή που αποτελείται από τροφές με πρόσθετα, ενισχυτικά γεύσης, χρωστικά τροφίμων ή κατασκευάζονται με συντηρητικά, μπορεί να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας. Τα φρέσκα και βιολογικά τρόφιμα είναι μια βοήθεια για να καθαρίσετε και να αποτοξινώσει το σώμα σας. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πλούσια σε περιεκτικότητα σε νερό και γεμάτα με συμπληρώματα βιταμινών, μπορεί να συμβάλουν στην εξάλειψη των ακαθαρσιών. Τα τρόφιμα αυτά θα σας δώσουν ένα αίσθημα τόνωσης και θ’ απομακρύνουν τις επικίνδυνες χημικές ουσίες και θα τις αντικαταστήσουν με θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για την αποκατάσταση της υγείας. Αν έχετε πεπτικά προβλήματα, όπως δυσκοιλιότητα, φουσκωμένο στομάχι, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή στην καθημερινή διατροφή σας και να αντικαταστήσετε το πρόχειρο φαγητό, τα αναψυκτικά και τα σνακ με αποτοξινωτικές τροφές.

beu-detox-body13a

1. Το μεταλλικό νερό, φυσικά ξεπλένει τις χημικές ενώσεις, τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες από το σώμα μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής και της ούρησης. Με την προσθήκη δύο μπουκαλιών νερού στην καθημερινή πρόσληψη, θα είστε σε θέση να καθαρίσετε γρήγορα το σώμα σας.

2. Τα φρέσκα φρούτα είναι γεμάτα με νερό, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, καθώς και βιταμίνες. Τα φρούτα είναι εύπεπτα και έτσι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να τα φάτε νωπά, αποξηραμένα, κατεψυγμένα ή ακόμα και σε χυμό. Η υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά που περιέχουν σας βοηθά να ξεπλύνετε τις τοξίνες. Τα φρούτα που είναι ιδανικά είναι τα μήλα, τα αχλάδια, το πεπόνι, το γκρέιπφρουτ, οι μπανάνες, οι σταφίδες, ο ανανάς, το μάνγκο, το ακτινίδιο, τα σμέουρα, οι φράουλες, τα φραγκοστάφυλα, το πεπόνι, τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα και τα ροδάκινα.

3. Τα λεμόνια έχουν μια υπέροχη αποτοξινωτική δράση στο σώμα. Προσθέτοντας λεμόνι στο νερό, θα σας βοηθήσει να τονώσετε τα πεπτικά ένζυμα και να καθαρίσετε το συκώτι σας. Τα λεμόνια είναι φορτωμένα με βιταμίνη C και πολλά άλλα αντιοξειδωτικά, που πραγματικά μπορούν να σας βοηθήσουν ν’ αποβάλλετε τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες από το σώμα σας.

4. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, είναι εξαιρετικά για την υγεία σας και μπορούν να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση, μέσω της χλωροφύλλης. Τα φύκια, το λάχανο, το σπανάκι, η σπιρουλίνα, ο μαϊντανός, ο κόλιανδρος, το κάρδαμο, το σέσκουλο, το μαρούλι καθώς και η ρόκα περιέχουν χλωροφύλλη, που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει στο ν’ απελευθερώσει το σώμα σας τις περιβαλλοντικές τοξίνες. Τα πράσινα φυτά έχουν διουρητική δράση στο σώμα σας, η οποία αναγκάζει τις τοξίνες ν’ αποβάλλονται μέσω της απέκκρισης.

5. Τρώγοντας ωμά λαχανικά, βοηθάτε να καθαρίσει με φυσικό τρόπο η κοιλιά και το συκώτι σας από τις τοξίνες. Τα λαχανικά είναι γεμάτα βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την υγεία, όπως το οργανικό θείο και τη γλουταθειόνη που βρίσκονται φυσικά σε πολλά ωμά λαχανικά και είναι μια βοήθεια για να καθαρίσετε το συκώτι σας από τις τοξικές χημικές ουσίες. Τέτοια λαχανικά είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα παντζάρια, τα ραπανάκια, τα κρεμμύδια, οι αγκινάρες, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα σπαράγγια και πολλά άλλα.

6. Το μπρόκολο είναι ένα θαυμάσιο λαχανικό αποτοξίνωσης, δεδομένου ότι συμβάλει στην τόνωση των πεπτικών ένζυμων του πεπτικού συστήματος και το οποίο ενθαρρύνει επίσης την καύση του βάρους κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης. Τα λαχανάκια Βρυξελλών τείνουν να είναι εξίσου αποτελεσματικά και περιέχουν άφθονα αντιοξειδωτικά, που ενθαρρύνουν την εκκαθάριση των αποβλήτων από το σώμα.

7. Το σκόρδο είναι μια θαυμάσια επιλογή για κάθε καθαρισμό. Εκτός από το καθαρισμό που κάνει στο αίμα σας, το σκόρδο είναι πραγματικά ένα φυσικό αντιβιοτικό. Μπορεί να μειώσει το λίπος στο αίμα, ταυτόχρονα με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Διεγείρει τον καθαρισμό στο συκώτι και βοηθά να καθαρίσετε το σώμα σας από τοξικές χημικές ουσίες και ακαθαρσίες. Το σκόρδο μπορεί να περιλαμβάνεται στα φαγητά σας ή να λαμβάνεται ως συμπλήρωμα διατροφής προκειμένου να αποφευχθεί η μυρωδιά του.

8. Τα πράσινα φύλλα τσαγιού βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά ενισχύει τον μεταβολισμό και περιέχει κατεχίνες, που επιταχύνουν την ηπατική λειτουργία.

9. Οι σπόροι και οι ξηροί καρποί είναι ένας ισχυρός τρόπος ν’ αποτοξινώσετε το σώμα σας. Είναι εύπεπτοι και βοηθούν στην προστασία συκωτιού ενώ καθαρίζουν τις τοξίνες. Μην ξεχνάτε όμως να τρώτε ανάλατους ξηρούς καρπούς αν σας ενδιαφέρει η αποτοξίνωση, επειδή το αλάτι μπορεί να εμποδίσει εύκολα τη διαδικασία αποτοξίνωσης.

10. Τα φασόλια αποτελούν μια σημαντική πηγή υγιεινών πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Τα όσπρια είναι εύπεπτα και θα πρέπει να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Τα φασόλια μπορούν να καθαρίσουν εύκολα την κοιλιά σας από τις υπολειπόμενες τοξίνες.

11. Τα τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα δεν είναι μόνο διατροφικά υγιεινά, αλλά επίσης μπορούν να σας βοηθήσουν σε μια υγιή αποτοξίνωση. Το αβοκάντο και το ελαιόλαδο είναι κοινές πηγές τροφίμων με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Όταν καταναλώνονται λιπαίνουν τα τοιχώματα των εντέρων και του στομάχου και έτσι επιτρέπει να καθαρίσουμε φυσικά τις τοξίνες μέσω της αποβολής.

12. Τα σύκα και τα δαμάσκηνα είναι γεμάτα φυτικές ίνες και περιέχουν ασβέστιο και βασικά θρεπτικά συστατικά για το σώμα. Ένα έως δύο σύκα την ημέρα θα σας βοηθήσουν να βελτιωθεί η αποβολή τοξινών. Τα δαμάσκηνα είναι μια βοήθεια για να καθαρίσετε το πεπτικό σύστημα. Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε περιεκτικότητα φυτικών ινών, αλλά επιπλέον περιέχουν ένα φυσικό καθαρτικό το οποίο βοηθάει στην αποβολή και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου