Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς να εκμεταλλευτείτε τα φρούτα του φθινοπώρου για να χάσετε βάρος!

Πώς να εκμεταλλευτείτε τα φρούτα του φθινοπώρου για να χάσετε βάρος!

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας προσφέρουν σταφύλια ή σύκα και τα αρνούμαστε γιατί... παχαίνουν. Λάθος. Κανένα τρόφιμο δεν παχαίνει και δεν αδυνατίζει. Μπορούμε να γευόμαστε ακόμα και "αμαρτωλές" γεύσεις, αρκεί να ξέρουμε πως να τις διαχειριστούμε. Για να λύσουμε πρακτικά την απορία για το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σας παρουσιάζουμε ένα προτεινόμενο ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής με σκοπό την απώλεια βάρους, στο οποίο έχουμε εντάξει αυτά τα δύο "αμαρτωλά" φρούτα.

Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά +2 κ.σ. βρώμη + 1 κ.γ. μέλι
Δεκατιανό: 1 σύκο + 10-12 ρόγες σταφύλι
Μεσημεριανό: 7-8 σαρδέλες ψητές + 2 φλ. χόρτα βραστά + 1 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 φλ. πατατοσαλάτα με λεμόνι, κρεμμύδι και μαϊντανό
Απογευματινό: 10-12 ρόγες σταφύλι
Βραδινό: 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά στραγγιστό + 2 σύκα + 4-5 καρύδια + 1 κ.σ. βρώμη

Το ημερήσιο αυτό πρόγραμμα διατροφής καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας σε φυτικές ίνες, που βοηθούν την καλή λειτουργία του εντέρου και τη ρύθμιση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης. Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι τα δύο αυτά φρούτα είναι πλούσιες πηγές πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες αποτελούν φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και τον προστατεύουν από τις βλαβερές συνέπειες των καθημερινών κακών συνηθειών (κάπνισμα, κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης).

Σημείωση: τα προγράμματα διατροφής με σκοπό την απώλεια βάρους είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου. Το παρόν λειτουργεί σαν υπόδειγμα ημερήσιας διατροφής και δεν αποτελεί δίαιτα που μπορεί να διαρκεί για μακρύ χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου