Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

7 απλά και έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν να κόψετε το κάπνισμα





Η επιθυμία για νικοτίνη δεν ξεπερνιέται εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται όμως είναι να το αποφασίσει κανείς. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο τρόπος.Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ακόμη και μία ημέρα χωρίς τσιγάρο κάνει διαφορά. Τι γίνεται όμως με τη νευρικότητα που προκαλεί η έλλειψη τσιγάρου; Επτά τρικ που μπορούν να ξεγελάσουν το μυαλό.

Μασήστε καρότα

Ενα γρήγορο υγιεινό σνακ θα περιορίσει την επιθυμία για νικοτίνη. Αλλά φροντίστε τα υποκατάστατα να έχουν λίγες θερμίδες, επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά.

Κρατηθείτε απασχολημένοι

Βρείτε φίλους που στηρίζουν την απόφαση να κόψετε το κάπνισμα, ή βγείτε κάπου που θα μιλήσετε με πολύ κόσμο, ώστε να μην σκέφτεστε πόσο λαχταράτε ένα τσιγάρο. Αν συνδυάζετε τις βραδινές εξόδους με το κάπνισμα, θα είναι πιο δύσκολο, αλλά θα «εκπαιδευτείτε» ώστε να θεωρείτε τα πάρτι ευκαιρία για κοινωνικές επαφές και όχι για κάπνισμα.


 Ενα χτυπηματάκι κατά της λαχτάρας

Είναι μία στρατηγική της… σκληρής αγάπης. Φορέστε ένα λαστιχάκι στον καρπό και τραβήξτε το κάθε φορά που σκέφτεστε να πιάσετε το πακέτο. Οσο αισθάνεστε τον ελαφρύ πόνο, ξανασκεφτείτε όλους τους λόγους που αποφασίσατε να το κόψετε.

Ιδρώστε

Η γυμναστική μπορεί να γίνει σύμμαχος στον πόλεμο με τα τσιμπολογήματα και την κατάθλιψη, ενώ βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση του εθισμού. Για κάποιους το άγχος οδηγεί στο κάπνισμα.

Η γυμναστική μπορεί να έχει την ίδια κατευναστική επίδραση με το τσιγάρο. Ακόμη και ένας περίπατος θα απελευθερώσει ενδορφίνες, που βελτιώνουν τη διάθεση. Οταν κάποιος αρχίζει να αισθάνεται καλά, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να επαναφέρει στην καθημερινότητά του το κάπνισμα.

Κάντε ντους

Αποσπά την προσοχή και φτιάχνει τη διάθεση. Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από την καθαριότητα, που προκαλεί εσωτερική ανανέωση.

Ανάψτε ένα κερί ή ένα αρωματικό

Αν υπάρχει η επιτακτική ανάγκη να ανάψετε κάτι, χρησιμοποιείστε τον αναπτήρα σε κάτι άλλο πέρα από το τσιγάρο.

Δυναμώστε τη μουσική

Αφήστε το μυαλό σας να «ταξιδέψει» μακριά από την ανάγκη για τσιγάρο με χαλαρωτικούς ρυθμούς ή σηκωθείτε για να χορέψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου