Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Οι κανόνες υγείας για την υπέρταση

blood

Πρόκειται για έναν από τους πιο βασικούς παράγοντες κινδύνου καρδιοπάθειας.

Εκτιμάται ότι στη χώρα μας το 25% των ανδρών και το 18% των γυναικών είναι υπερτασικοί. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν το γνωρίζουν καθώς δεν εκδηλώνουν έντονα τα συμπτώματα. Ωστόσο κάποιες ενδείξεις είναι ο πονοκέφαλος, ο ίλιγγος, τα προβλήματα όρασης και το μούδιασμα των άκρων.
Ο ρόλος που παίζει ο τρόπος ζωής κάθε ανθρώπου στην εμφάνιση υπέρτασης είναι σπουδαίος. Πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τη διατροφή σας και το βάρος σας. Φυσικά η μείωση του στρες και η τακτική άσκηση επιβάλλονται.

Όσοι άνθρωποι έχουν υπέρταση θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα παρακάτω:

Η κατανάλωση του αλατιού και των ζωικών λιπαρών να γίνεται με μέτρο. Ενδείκνυνται φρούτα, λαχανικά και ψάρια. Επιπλέον οι μπανάνες, το αβοκάντο και τα δημητριακά περιέχουν κάλιο που βοηθάει στον έλεγχο της πιέσεως.

Η γυμναστική είναι απαραίτητη. Θα πρέπει τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα να γυμνάζεστε για 45 λεπτά περίπου. Φυσικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνάτε τις αντοχές σας, πρέπει να φτάνετε στο σημείο του ελαφρύ λαχανιάσματος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώθετε ότι σας κόβεται η ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου