Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Γιατί παθαίνετε κράμπες;




Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

 

Τί είναι οι κράμπες;

Πρόκειται για μυϊκές συσπάσεις, ίδιες με αυτές που παθαίνουν οι μύες σας κατά τη διάρκεια της άσκησης. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης υπάρχει περίπτωση να πάθετε κράμπα, καθώς ο εγκέφαλος δεν δίνει την εντολή να χαλαρώσουν οι μύες.

Μια κοινή θεωρία είναι ότι η κράμπες των μυών συμβαίνουν όταν είστε υπερβολικά κουρασμένοι. Μια αρκετά δύσκολη άσκηση λοιπόν μπορεί να σας ταλαιπωρήσει και να σας δημιουργήσει αυτό το ανεπιθύμητο πιάσιμο.

Υπάρχει και μία άλλη μελέτη που ισχυρίζεται ότι ο ένοχος είναι η αφυδάτωση. Ωστόσο η επιστήμονες δεν επιβεβαιώνουν ακόμα την μελέτη αυτή. Η αφυδάτωση προκαλεί ασφαλώς ανισορροπίες στο σώμα, ιδιαίτερα των υγρών και των αλάτων. Το σημαντικό όμως είναι ότι επηρεάζει ολόκληρο το σώμα, όχι ένα εντοπισμένο μυ.

Το μόνο που μπορούμε να ισχυριστούμε είναι ότι με την αφυδάτωση συνεπάγεται και συναφείς εξάντληση των ορυκτών όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Η έλλειψη των παραπάνω μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για κράμπες, όχι να γίνουν η αιτία.

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες μυϊκές κράμπες αποχωρούν με ένα απαλό μασάζ ή με ένα τέντωμα. Και τις περισσότερες φορές, μια κράμπα δεν είναι λόγος ανησυχίας για την υγεία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου