Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πρωτείνη, πράσινο τσάι, γυμναστική - 6 απλοί τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας!



Εν συνεχεία, προτιμάτε πάντα φυσικούς τρόπους επιτάχυνσης του μεταβολισμού, καθώς κανείς δεν ξέρει τι επιπλοκές πιθανώς εμφανίσουν τα χάπια και τα χημικά σκευάσματα στη γενικότερη υγεία σας.

Τρώτε κι άλλη πρωτεΐνη

Οι έρευνες και οι επιστήμονες ισχυρίζονται, και μάλλον έχουν δίκιο, πως ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης έχει εντονότερη θερμογόνα δράση από ένα αντίστοιχο γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη και υδατάνθρακες. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες διατηρούν το αίσθημα της πείνας ικανοποιημένο για περισσότερη ώρα, ενώ ένα καθαρό φιλέτο κρέατος καταφέρνει και καίει θερμίδες ακόμα και μετά το πέρας του γεύματος!


Πίνετε πράσινο τσάι

Οι κατεχίνες που περιέχονται στο πράσινο τσάι και όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες καταφέρνουν εντυπωσιακή επιτάχυνση του μεταβολισμού. Το αρνητικό, ωστόσο, είναι ότι  πρέπει να πιείτε πολλές κούπες πράσινο τσάι τη μέρα (5 - 6) για να καταφέρερετε σημαντική αλλαγή του μεταβολικού σας ρυθμού.

Κάντε αεροβική άσκηση

Η αεροβική άσκηση υψηλής έντασης καταφέρνει και ενισχύει τις ταχύτητες του μεταβολισμού και κατά τη διάρκεια της άσκησης και αρκετές ώρες μετά τη λήξη της. Η μέτριας έντασης αεροβική άσκηση από την άλλη, επιτρέπει στον οργανισμό να επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς συντομότερα μετά το πέρας της άσκησης. Αν θέλετε λοιπόν, ενεργό μεταβολισμό διαρκείας θα πρέπει να ιδρώσετε!

Τρώτε συχνά και λιγοστά

Τρώγοντας πολλά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα, αναγκάζετε το μεταβολισμό σας σε διαρκή λειτουργία, που είναι και το ιδανικότερο για το κάψιμο των θερμίδων. Μην επικεντρώνεστε λοιπόν στο πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό, αλλά επιμεληθείτε και τα ενδιάμεσα γεύματα της μέρας σας, φροντίζοντας ένα γενναίο ποσοστό από αυτά να αποτελείται από πρωτεΐνη.

Λαμβάνετε ποικιλία θερμίδων

Αν παρέχετε στον οργανισμό σας, ένα συγκεκριμένο είδος και ποσότητα θερμίδων καθημερινά, το πιθανότερο είναι αυτός να συνηθίσει και να πέσουν οι μεταβολικοί του ρυθμοί. Δυσκολέψτε τον οργανισμό σας και με αυτό τον τρόπο κρατήστε σε επαγρύπνηση το μεταβολισμό σας, διαφοροποιώντας καθημερινά τις ποσότητες θερμίδων που καταναλώνετε.

Κάντε βάρη

Ακόμα μια δραστηριότητα που θα κάνει το μεταβολισμό σας να «τρέχει», ακόμα και όταν εσείς έχετε σταματήσει, είναι η άρση βάρων. Οι ασκήσεις με βάρη, εκτός των άλλων, ενδυναμώνουν τη μυική μάζα, που είναι επίσης υπεύθυνη για την καύση των θερμίδων στο σώμα. Τέλος, και σημαντικότερο, εκτός από όλα τα καλά που κάνει στον οργανισμό η άσκηση, σας βοηθάει να «χτίσετε» και σώμα, που για τους περισσότερους από εμάς, αν όχι για όλους, είναι και ο λόγος που γραφόμαστε εξαρχής στο γυμναστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου