Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Αποτοξίνωση τώρα!



Στον οργανισμό μας ιδίως από τα φαγητά εισέρχονται κάποιες άχρηστες και βλαβερές ουσίες οι οποίες ονομάζονται τοξίνες. Με τον όρο αποτοξίνωση εννοούμε την απομάκρυνση των ουσιών αυτών από το σώμα μας μέσω κάποιων ζωτικών οργάνων ( π.χ. νεφρά)που συνεχώς φιλτράρουν και αποβάλλουν τις τοξίνες από τον οργανισμό.

Τώρα θα αναρωτιέστε, αφού είναι μια διαδικασία που από μόνη γίνεται από τον οργανισμό τι παραπάνω θα μπορούσαμε να κάνουμε. Αρχικά θέλω να σας εξηγήσω τον λόγο που προτείνω την αποτοξίνωση μετά από περιόδους πολυφαγίας. Ο λόγος είναι ότι θεωρώ πως με την αποτοξίνωση φέρνεις το οργανισμό σε μεγαλύτερο σημείο ετοιμότητας για να ξεκινήσει μια δίαιτα. Και επίσης ο στόχος της αποτοξίνωσης δεν σημαίνει απόλυτα χάσιμο κιλών έτσι αυτό συνεπάγεται ότι δεν χρειάζονται απόλυτα μειωμένες μερίδες.

Μια σωστή αποτοξίνωση πρέπει να είναι ισορροπημένη, να προστατέψει την υγεία μας και να μας προσφέρει ενέργεια, σε αντίθετη περίπτωση η λάθος χρήση μιας αποτοξίνωσης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό όπως ζαλάδες, διάρροιες, υπότασης, δυσκοιλιότητα κούραση κ.α . Πρώτου ακολουθήσετε μια αποτοξίνωση ελέγξτε αν βρίσκετε σε κάποια ομάδα κινδύνου που υπάρχει αντένδειξη ή συμβουλευτείτε κάποιον πιστοποιημένο διαιτολόγο.

Σε μια αποτοξίνωση το κυριότερο είναι πως δεν πρέπει να παραλείπετε , να πίνετε το λιγότερο 2 λίτρα νερό την ημέρα και να σταματήσετε την κατανάλωση καφεΐνης για όσο κρατήσει. Αποφύγετε να φάτε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα πρόσθετα τροφίμων όπως τα ζυμαρικά, οι ντοματοχυμοί, τα δημητριακά που περιέχουν ζάχαρη, τα αναψυκτικά που είναι πλούσια σε ζάχαρη, πατατάκια, η μαγιονέζα, οι κρεμώδεις σάλτσες, τα τηγανητά φαγητά (κυρίως όσα δεν τηγανίζονται με ελαιόλαδο), το κόκκινο κρέας και τα πλούσια σε λιπαρά τυριά.

Επίσης προτείνω να αποφύγετε οποιανδήποτε μορφή κρέατος & αυγά ενώ μπορείτε να καταναλώνεται ψάρι.

Καλό θα ήταν την περίοδο της αποτοξίνωσης να μην καταναλώσουμε γαλακτοκομικά προϊόντα για τον λόγο ότι , τέτοιου είδους προϊόντα δυσκολεύουν την πέψη. Μπορείτε, ωστόσο, να συνεχίσετε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως είναι τα πράσινα λαχανικά, τα φασόλια, το σουσάμι και οι σαρδέλες.

Εμπλουτίστε την διατροφή σας με λαδερά και όσπρια υγιεινά μαγειρεμένα. Φάτε πολλές ωμές σαλάτες και φρούτα εποχής . Ενώ αποκλείστε εντελώς για λίγο το αλκοόλ!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες διατροφής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου