Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«Υγιεινοί νόμοι» διατροφής

large

Που πρέπει να ακολουθείτε σε κάθε γεύμα σας.

Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν υγιεινές συνήθειες όσο αναφορά την διατροφή τους. Ακόμα και αν επιλέξατε να ακολουθήσετε ένα υγιεινό πλάνο διατροφής πρόσφατα, λόγω των εμφανίσεών σας στην παραλία πρέπει να μάθετε τι είναι υγιεινό για τα γεύματά σας. Βλέπετε, δεν αρκεί μόνο να τρώτε υγιεινά, όλη η διαδικασία του γεύματός σας πρέπει να γίνεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Ακολουθήστε πιστά τους παρακάτω τρεις νόμους διατροφής:

Μην τρώτε μπροστά από μία οθόνη
Το κινητό, η τηλεόραση, το laptop, το tablet συνηθίζουν να έχουν μία θέση δίπλα σας, αν όχι πάνω στο χέρι σας. Όταν γευματίζετε δεν πρέπει να είναι τίποτα από όλα αυτά στο οπτικό σας πεδίο. Συγκεντρωθείτε στο γεύμα σας και μην αποσπάτε την προσοχή σας. Με αυτόν τον τρόπο τρώτε πιο αργά και συνειδητοποιείτε πότε πρέπει να σταματήσετε γιατί έχετε φουσκώσει.

Μην μπερδεύετε την δίψα με την πείνα
Αν γευματίσατε πρόσφατα και ακόμα αισθάνεστε ένα κενό, πιείτε αμέσως ένα ποτήρι νερό. Σύμφωνα με τους ειδικούς πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την πείνα με την δίψα. Πρέπει να περάσουν 30 λεπτά μετά την κατανάλωση νερού για να συνειδητοποιήσετε αν όντως πεινάτε ακόμα.

Μην ξεχνάτε ότι το φαγητό είναι ένα είδος καύσιμου
Μην θεωρείτε το γεγονός, ότι ξεκινήσατε να τρέφεστε υγιεινά, κάποιο είδος θυσίας. Αρχικά το κάνατε για τον εαυτό σας, για δικό σας καλό και ύστερα το φαγητό έχει συγκεκριμένη σημασία στη ζωή. Σίγουρα είναι ένα είδος ικανοποίησης, ωστόσο ο αρχικός του ρόλος είναι να σας γεμίζει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την υγεία σας. Έχετε λοιπόν στο μυαλό σας πάντα αυτό και ίσως μπορέσετε να ξεπεράσετε πιο εύκολα τις θερμιδοφόρες επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου